3

West Beat

Amsterdam

Opdrachtgever:

Oppervlakte (BVO):

Start Ontwikkeling:

Geplande Oplevering:

Architect:

Constructeur:

Bouwfysisch adviseur:

Installatie adviseur

Lingotto

23.640 m²

2016

2020

Studioninedots

Royal Haskoning DHV

DPA

Huygen

In 2016 heeft de gemeente Amsterdam een tender uitgeschreven voor een nieuwbouwproject in Amsterdam West, met als uitgangspunt een bijzonder gebouw te ontwerpen die als ‘sprong over de ring’ fungeert om verbinding te leggen tussen het centrum van Amsterdam en het stadsdeel Nieuw-West. Het gebouw dient een bijdrage te leveren aan de transformatie van de Lelylaan en moet de aantrekkelijkheid van de plek als woonomgeving vergroten.
Ontwikkelaar Lingotto heeft de tender voor dit project gewonnen op basis van de hoogste kwaliteitsscore.

In het gebouw aan de Lelylaan komen naast 150 woningen ook werk-, cultuur-, en ontmoetingsfuncties in de levendige plint en een ondergrondse parkeergarage. De kern van het ontwerp is een ‘superruimte’ in de plint met niveauverschillen, een flexibele indeling en hoge boogconstructies. Deze superruimte zal zowel overdag als ‘s avonds publiek trekken door de HORECA en het podium met een capaciteit van 350 personen. De middelgrote huurappartementen bevinden zich in de bovenbouw rondom een gezamenlijke binnentuin.

De medewerkers van SkaaL hebben het bouwkostenmanagement uitgevoerd vanaf de tenderfase tot de uitvoeringsfase. Binnen deze rol heeft SkaaL op basis van de opgestelde begrotingen bouweconomisch advies uitgebracht en geadviseerd bij de aannemersselectie .

SkaaL B.V.

Postjesweg 175, 1062 JN Amsterdam

+31 (0)20 800 6608

info@skaal.nl