3

Opdrachtgever:

Oppervlakte (BVO):

Start Ontwikkeling:

Geplande Oplevering:

Architect:

Landschap:

OMC

158.617 m²

2016

2023

MVRDV

Delva

De gemeente Amsterdam en de ontwikkelcombinatie OMC (bestaande uit AM en Ballast Nedam) hebben in juni 2018 een overeenkomst getekend voor Urban Interactive District (UID) op de Getz Kavel. Deze kavel van 2,5 hectare, gelegen tegenover het Johan Cruijff Arena, krijgt een stedelijke dynamiek met verschillende functies die het Arenagebied zullen gaan versterken.
UID is opgebouwd uit een multifunctioneel programma van ca. 170.000 m² BVO, met o.a. een kantoor- hotel-, theater-, leisure-, horeca-, retail- en woonfunctie. Het stedenbouwkundig plan bestaat uit 4 clusters die zijn opgebouwd met 9 blokken boven een verdiepte parkeergarage.

Het stedenbouwkundig plan is ontworpen door MVRDV, die ook de supervisie voor de vervolgfasen en het architectonisch ontwerp van één van de 4 clusters zal verzorgen. Voor de ontwerpen van de overige 3 clusters, heeft een architectenselectie plaatsgevonden. De openbare ruimte wordt ontworpen door DELVA Landscape Architects. Qua duurzaamheid wordt voor alle gebouwen van het UID het label BREEAM Excellent nagestreefd. UID is volledig gasvrij en maakt gebruik van een duurzaam energiesysteem met hernieuwbare energie, die voor een deel op eigen locatie wordt opgewekt.

 

SkaaL voert het bouwkostenmanagement uit sinds de haalbaarheidsfase. Binnen deze rol heeft SkaaL op basis van de opgestelde begrotingen bouweconomisch advies uitgebracht, investeringskosten opgesteld, vastgoedexploitatie opgesteld, grondwaardes berekend en bij de architectenselectie geadviseerd.

SkaaL B.V.

Postjesweg 175, 1062 JN Amsterdam

+31 (0)20 800 6608

info@skaal.nl