3

The Modernist

Rotterdam

Opdrachtgever:

Oppervlakte (BVO):

Start Ontwikkeling:

Geplande Oplevering:

Architect:

Constructeur:

Bouwfysisch adviseur:

Installatie adviseur:

Maarsen Groep

50.291 m²

2018

2022

MVRDV

iMd

Arup

DWA

Tegenover Rotterdam Centraal Station ontwikkelt Maarsen Groep een gemengd kantoor-, woon- en commercieel programma, als derde fase van de transformatie van het voormalige Weenapoint complex in Rotterdam Central District. MVRDV is na een architectenselectie gekozen om deze hoogwaardige binnenstedelijke ontwikkeling te ontwerpen, die de naam “The Modernist” draagt.

De verschillende programmaonderdelen krijgen allen een eigen volume en positie waardoor het complex een heldere expressie krijgt. Het ontwerp voorziet in hoogwaardige kantoorruimte langs het Kruisplein met een transparante plint met winkels en horeca die gekarakteriseerd wordt door grote omlijste glaspartijen. Daarboven vormen twee torens hoogteaccenten die de stadsentree begeleiden.
Het totale project omvat bijna 50.000 m² BVO met een multifunctioneel programma. Dit programma bevat onder meer een parkeergarage met ca. 65 parkeerplaatsen, een commercieel programma in de plint, kantoren in de karakteristieke uitkragende plint en hierboven twee torens met ca. 300 woningen.

SkaaL voert het bouwkostenmanagement uit sinds de haalbaarheidsfase. Binnen deze rol heeft SkaaL op basis van de opgestelde begrotingen bouweconomisch advies uitgebracht, geadviseerd bij de architectenselectie en NEN2580 metingen uitgevoerd.

SkaaL B.V.

Postjesweg 175, 1062 JN Amsterdam

+31 (0)20 800 6608

info@skaal.nl