3

Opdrachtgever:

Oppervlakte (BVO):

Start Ontwikkeling:

Geplande Oplevering:

Architect:

Constructeur:

Bouwfysisch adviseur:

Installatie adviseur:

BPD | Synchroom

106.000m²

2017

2022

MVRDV

iMid

Wolf + Dikken

Techniplan

MVRDV won in 2017 de internationale architectuurwedstrijd met ‘De Sax’. Het object is de nieuwste aanwinst in de skyline van Rotterdam en draagt zo bij aan het nu herkenbare Manhattan on the Maas. Het gebouw zal een opvallend silhouet worden aan de Wilhelminapier met zijn twee hoge woontorens van 70 meter hoog (Philadelphia Toren) en 150 meter hoog (Havana Toren).

De Sax zal huisvesting bieden aan woningen, een hotel en restaurant. Tevens zal er een ondergrondse parkeergarage gebouwd worden, welke doorloopt naar de naastgelegen kavel van de twee torens. De plint krijgt een commerciële functie. Bijzonder is dat de twee torens op 75 meter hoogte met elkaar verbonden worden door een luchtbrug waarin het hotel is gevestigd. Door deze luchtbrug heeft het gebouw een beetje weg van de vorm van een saxofoon, waar de naam “De Sax” naar verwijst. De totale omvang van het project is 106.000 m², waarin 693 appartementen en 185 hotelkamers gecreëerd worden.

 

SkaaL voert het bouwkostenmanagement uit sinds architectenselectie. Binnen deze rol heeft SkaaL op basis van de opgestelde begrotingen bouweconomisch advies uitgebracht, ondersteund bij de architectenselectie en een haalbaarheidsstudie uitgevoerd.

SkaaL B.V.

Postjesweg 175, 1062 JN Amsterdam

+31 (0)20 800 6608

info@skaal.nl