3

Nieuwe Huisvesting De Key

Amsterdam

Opdrachtgever:

Oppervlakte (BVO):

Start Ontwikkeling:

Geplande Oplevering:

Architect:

Constructeur:

Bouwfysisch adviseur:

Installatie adviseur:

Landschap:

Studioninedots

5.025 m²

2017

2020

Studioninedots | DZAP

Strackee

DPA

Techniplan

Delva

In 2017 heeft woningbouwvereniging de Key in Amsterdam een uitvraag georganiseerd voor de renovatie van de bestaande huisvesting van het hoofdkantoor.

Het kantoor zal worden getransformeerd naar een ontwerp van Studioninedots. Om het huidige complex te behouden en er twee vestigingen efficiënt samen te voegen, wordt er in de komende jaren een toegankelijk, duurzaam stadskantoor van gemaakt. Daartoe wordt een ensemble van drie werkgebouwen aan binnen- en buitenzijde tot een eenheid gesmeed. Ook wordt met een reeks slimme interventies het kantoor verrijkt met een keur aan werkplekken en ruimtes voor ontmoeting, en krijgt het een uitstraling passend in de buurt. Het hoofdkantoor van woningcorporatie De Key krijgt een transformatie. Het ontwerp is in handen van Studioninedots. Het huidige complex aan de Hoogte Kadijk worden drie werkgebouwen tot één toegankelijk en karaktervol stadskantoor van ca. 5.000 m2 van gemaakt.

SkaaL voert het bouwkostenmanagement uit sinds de architectenselectie. Binnen deze rol heeft SkaaL op basis van de opgestelde begrotingen bouweconomisch advies uitgebracht en aannemersbegrotingen getoetst.

 

SkaaL B.V.

Postjesweg 175, 1062 JN Amsterdam

+31 (0)20 800 6608

info@skaal.nl