3

Hyde Park 7-8-9

Hoofddorp

Opdrachtgever:

Oppervlakte (BVO)

Start Ontwikkeling:

Geplande Oplevering:

Architect

Constructeur:

Bouwfysisch adviseur:

Installatie adviseur

Hyde Park

33.762m²

2017

2021

Barcode architecte

Van Rossum

DPA

Hiensch

In het gebied Beukenhorst-West in Hoofddorp ontwikkelt Snippe Projecten in samenwerking met IC Netherlands Hyde Park. Het huidige kantorenterrein wordt getransformeerd naar een stadswijk (werken, gemengd met wonen en bijbehorende voorzieningen). Het stedenbouwkundig plan van MVRDV gaat uit van drie planfases. A, B en C. Fase A bestaat uit ca. 1.700 woningen, Fase B bestaat uit ca. 1.400 woningen, Fase C bestaat uit ca. 700 woningen.

Gebouw 7-8-9 ‘Kensington’ maakt onderdeel uit van fase A. Het is één van de eerste woongebouwen die Hyde Park ontwikkelt. Het ontwerp van Barcode architecten, is op basis van een architectenselectie geselecteerd en bestaat uit piramidevormige appartementenblokken, stijlvolle grachtenpanden en markante pixelhuizen. Het complex bestaat uit 7 huizen met een eigen uitstraling, maar ondanks deze verscheidenheid functioneert het complex als één geheel. ‘Kensington’ bestaat uit ca. 240 appartementen inclusief opslagruimten, 160 parkeerplaatsen en een kleine commerciële ruimte.

SkaaL voert het bouwkostenmanagement uit sinds de architectenselectie. Binnen deze rol heeft SkaaL op basis van de opgestelde begrotingen bouweconomisch advies uitgebracht, de verschillende ontwerpen tijdens de architectenselectie begroot en getoetst, geadviseerd over de investeringskosten en aannemersbegrotingen getoetst.

SkaaL B.V.

Postjesweg 175, 1062 JN Amsterdam

+31 (0)20 800 6608

info@skaal.nl