3

Hotel Chicago

Rotterdam

Opdrachtgever:

Oppervlakte (BVO):

Start Ontwikkeling:

Geplande Oplevering:

Architect:

Constructeur:

Bouwfysisch adviseur:

Installatie adviseur:

Westcord

24.500 m²

2018

2022

Team V

Van Rossum

Peutz

Techniplan

Op de Wilhelminapier in Rotterdam wordt op het plot ‘CHICAGO’ dat tussen Hotel New York en Las Palmas ligt een hotel gerealiseerd.

Hotel Chicago is ontworpen door Team V Architectuur. Het gebouw bestaat uit twee bouwvolumes van vijf en acht verdiepingen hoog die met elkaar verbonden zijn door middel van een ‘zwevend’ zwembad met een lengte van 25 meter.
Het hotel zal bestaan uit 200 hotelkamers. De plint huisvest een café-restaurant en commerciële functies, waaronder een bakkerij. Het dak van het bouwdeel aan de kant van Hotel New York krijgt een dakterras. Tevens krijgt het hotel een onderliggende parkeergarage van twee lagen.
Aan het plein tussen de twee bouwdelen komen de entrees van het hotel en het restaurant. Het hierboven liggende zwembad zal voor een groot deel transparant zijn, waardoor je vanaf beneden mensen voorbij ziet zwemmen. Deze openbare ruimte met bomen, groen en terras zal hiermee een grote bijdrage leveren aan de verblijfskwaliteit en verlevendiging van de Wilhelminapier.

SkaaL voert het bouwkostenmanagement uit sinds de SO fase. Binnen deze rol heeft SkaaL op basis van de opgestelde begrotingen bouweconomisch advies uitgebracht,.

SkaaL B.V.

Postjesweg 175, 1062 JN Amsterdam

+31 (0)20 800 6608

info@skaal.nl