3

Opdrachtgever:

Oppervlakte (BVO):

Start Ontwikkeling:

Geplande Oplevering:

Architect:

Constructeur:

Aannemer:

Bouwfysisch adviseur:

Installatie adviseur

Lingotto

14.443 m²

2015

2020

Team V

Arup

JP van Eesteren

Arup

Arup

In het Amstelkwartier ontwikkelt Lingotto sinds 2016 de houten hoogbouw toren HAUT. HAUT zal een nieuw icoon worden voor Amsterdam, waarbij bewoners optimaal kunnen genieten van de stad door hoge plafonds, grote ramen vanaf de vloer en ruime terrassen. Bijzonder bij dit gebouw is dat hout als voornaamste bouwmateriaal is gebruikt. Met een hoogte van 73 meter, en 20 verdiepingen, wordt HAUT het hoogste houten woongebouw van Nederland. Daarnaast heeft HAUT een BREEAM-NL Outstanding Ontwerpcertificaat ontvangen. Deze hoogste kwalificatie voor duurzaamheid is nooit eerder in Nederland toegekend aan een woongebouw.

Het gebouw is ontworpen door Team V Architectuur uit Amsterdam in samenwerking met ARUP, die verantwoordelijk was voor de constructie, installaties en bouwfysica. Het project bestaat uit 56 luxe woningen, 50 parkeerplaatsen en commerciële ruimtes in de plint van het gebouw. De totale omvang van het project is 14.500 m² BVO. Bouwbedrijf JP van Eesteren is geselecteerd als uitvoerende partij en zal in november 2018 starten met de werkzaamheden. Naar verwachting zullen de eerste woningen in 2021 worden opgeleverd.

De medewerkers van SkaaL voeren het bouwkostenmanagement uit sinds de tenderfase. Binnen deze rol heeft SkaaL op basis van de opgestelde begrotingen bouweconomisch advies uitgebracht, de aannemers selectie begeleid en de aannemersbegrotingen getoetst.

SkaaL B.V.

Postjesweg 175, 1062 JN Amsterdam

+31 (0)20 800 6608

info@skaal.nl